Бързи съвети как да почистите петно от килима вкъщи

Килимите са предразположени към зацапване и понякога петната могат да бъдат доста упорити, но с правилния подход можете да елеминирате петната и да възвърнете блясъка на килима Ви. Понякога обаче петната имат нужда от експертна намеса, заради което има фирми за професионално пране на килими, но нека Ви дъдем няколко бързи съвета, за това как се премахват петна и кога е най – добре да повикате професионалисти.

  1. Действайте бързо: Ключа към успешното премахване на петна от килима е да действате бързо. Попийте петното със суха кърпа или хартия, но избягавайте натиска и втриването, защото това само ще притисне петното по – дълбоко в тъкъните.
  2. Опитайте преди да почистите: Винаги пробвайте препарата с който ще почиствате върху малка част от килима, по възможност с зона която не е видима. Това ще Ви даде по – ясна представа дали ще се почисти и ще предотврати смесвавнето на цветовете или обезцветяването на тъкъните в килима. Ако не виждате промяна в цветовете, можете спокойто да го почистите. Навременното почистване на петното, гарантира запазването на цветовете.
  3. За повечето водо – разтворими петна като тези от сок или кафе, може да смесите препарат за съдове с топла вода, след което да изплакнете с чиста вода. Ако петното не се премахне все пак е най – добре да потърсите експертна помощ.
  4. Кога да потърсите професионално почистване на килим: Въпреки че повечето петна могат да бъдат премахнати в домашна обстановка, ако опитите Ви са неуспешни, ние имаме професионални препарати и последно поколение машини за пране на килими, с които шанса да възвърнем блясъка им е значително по – голям.
  5. Деликатни или скъпи килими: Ценните или деликатни килими изискват специални грижи. Фирмите за професионалното почистване имат опит да се справят с чувствителни материали и влакна, без да причиняват щети. Въпреки това, проверете етикетите на килима или попитайте в магазина от който сте го закупили, дали е подходящ за пране.
    Времеви ограничения: Ако сте притиснати от време или имате забързан график, наемането на фирма за почистване на килими ви спестява ценно време и гарантира цялостно премахване на петна.
    Въпреки всичко изброено, в случай на упорити петна, деликатни килими или ограничено време, е разумно да се обадите на професионална фирма за почистване на килими. Ние притежават необходимите умения и ресурси, за да се справим с трудни петна, като гарантират, че вашите килими остават в безупречно състояние.