Фабрика за пране на килими ” Фреш” предлага

Целогодишно машинно пране на килими в гр. София.

Напълно автоматизираната линия за пране на килими,пътеки и мокети ни дава възможност да предоставим на нашите клиенти висококачествена​ и бърза услуга в рамките на 3 до 5 работни дни! 

Процесът на пране включва: 

 • Безплатно вземане от адрес в рамките на гр. София;
 • Машинно изтупване с вибрационна тупаща машина с
  800 оборота в минута, която осигурява премахването на всички
  ​едри частици, като прах, косми, пясък и др.;
 • Машинно изпиране с професионална машина за изпиране последно поколение с 8 дискови и 2 хоризонтални четки ( по една отгоре и  отдолу, която осигурява премахването на косми и мъхове и изпирането от двете страни на килима ); 
 • Използваме само професионални препарати, които запазват цвета на тъканите и удължават живота на килимите.  Те са със сертификати за антиалергенност, антистатичност и антибактериалност, а предвид създалата се ситуация добавяме и дезинфектант към всяко пране;
 • Центрофугиране на 1400 об. / мин. , което осигурява премахване на водата на 95% и предотвратява разтягането и изтичането на цветове по килима при процеса на сушене;
 • Машинно изсушаване с машина в специално оборудвани сушилни помещения с контролирана температура между 35 и 40 градуса и понижена влажност, която осигурява изсушаването на килимите в рамките на 24ч., без да бъдат излагани на
  прах и пряка слънчева светлина;
 • Машинно изчеткване и сресване на килима, което премахва последните остатъци от мъхове и косми и прави килима пухкав и приятен за стъпване;
 • Ароматизиране и опаковане, след което вашия килим е готов за доставка;
 • Безплатно връщане до адрес в рамките на гр. София.

Това е нашата гаранция за най-високо качество!

 ЦЕНА: 2,99 лв./кг 

Mинимална стойност на всяка заявка – 25 лв.
За повече информация, свържете се с нас на тел. 0878 78 66 36 ,прочетете графата с често задавани въпроси по-долу на сайта и нашите общи условия или ни потърсете и ние ще отговорим на всички Ваши въпроси. ​

Как да направя заявка?

Перални услуги с безплатна доставка в гр. София

Професионалните перални машини и сушилни, с които разполагаме са подходящи за пране на одеала, завивки, губери, китеници, покривала, дюшеци  и др. 

Ако все още не сте освежили дома си след зимните месеци, не се колебайте и се обърнете към нас.

Ние ще изперем, изсушим, ароматизираме и опаковаме Вашите одеала, завивки, губери, китеници и т.н. Не се колебайте, доверете ни се!

   ЦЕНА: 5,99 лв./кг

Минимална стойност на всяка заявка – 25 лв.

За повече информация, свържете се с нас на тел. 0878 78 66 36 ,прочетете графата с често задавани въпроси по-долу на сайта и нашите общи условия или ни потърсете и ние ще отговорим на всички Ваши въпроси. ​

КАКВА Е ЦЕНАТА ЗА ПРАНЕ НА КИЛИМИ И КАКВО ВКЛЮЧВА УСЛУГАТА?

​- Цената за пране на килими,пътеки и мокети е 3лв./кг. Това включва машинно изтупване, машинно изпиране, напълно 100% изсушаване, сресване, ароматизиране, опаковане и безплатно взимане и връщане до адрес.

КАК ДА ПОРЪЧАМ УСЛУГА ЗА ПРАНЕ НА КИЛИМИ?

 – Можете да заявите услуга за почистване на килими по телефона и онлайн. Ще е необходима информация за това колко килима и от къде трябва да бъдат взети, след което ще насрочим час за посещение на адрес. Обикновено даваме диапазон от 1ч. за посещение. Ако желаете да заявите за същия ден е добре да го направите до 10 ч. сутринта.

​КЪДЕ И КАК СУШИТЕ КИЛИМИТЕ?

– Килимите се сушат с машина в сушилно помещение с контролирана темепература и влажност ( от 35 до 40 градуса ). Това ни дава възможност да изсушим вашите килими за по – малко от 12 ч.

​В КАКЪВ ВИД СЕ ПРЕДАВА КИЛИМА?

– Когато решите и ни се доверите за почистването на килимите, остава единствено да ги навиете на руло и да ги оставите до входната врата на апартамента или къщата Ви. Препоръчително е да ги почистите старателно с прахосмукачка. Това ще спомогне за по-дълбокото почистване в основата на килима.

​КАКВИ ПРЕПАРАТИ СЕ ИЗПОЛЗВАТ ЗА ПОЧИСТВАНЕТО НА КИЛИМИ?​

– Използваме само професионални ензимни препарати които са подходящи за повечето видове килими. Притежават сертификат за антистатичност,антибактиалност, и предотвратяват развитието на акари и молци.

KАКВА Е РАЗЛИКАТА МЕЖДУ ВАШАТА УСЛУГА И ПРАНЕТО НА АВТОМИВКА?

– Разликата е огромна, но е най – силно изразена в качеството на предлаганата услуга. Вашият килим няма да бъде пръскан с маркуч върху мръсотията от колите, да съхне със седмици и да събира прах на улицата.

​КОЛКО ЧЕСТО ТРЯБВА ДА СЕ ПЕРАТ КИЛИМИТЕ?

– Килимите както и всеки друг домашен текстил трябва да се пере по няколко пъти годишно. Най – често нашите клиенти се обръщат към услугата за пране на килими пролетта и лятото. Разбира се ние работим целогодишно и дори в най-студените месеци можете да ни потърсите, ако килимите и пътеките имат нужда от освежаване.

ПРЕЗ КОЙ СЕЗОН Е НАЙ – ДОБРЕ ДА СЕ ПЕРАТ КИЛИМИТЕ?

– Въпреки че почистването на килими най – често се извършва лятото и есента, ние можем да предложим целогодишно обслужване и всъщност през зимата поради по – слабото натоварване, ще получите вашите страхотно изпрани килими дори по – бързо.

КАК ДА ПОЧИСТЯ ПЕТНА ОТ КИЛИМИТЕ ?

– Редно е ведната да почистите петното с влажна кърпа от килима. Ако материята на килима позволява може да го напръскате с препарат за петна и да разтъркате старателно след което да потърсите професионална услуга за машинно изпиране на килими. Това Ви дава най – голям шанс за успех с премахването му. Имайте предвид, че колкото по – дълго стоипетното, толкова по – малък е шанса за премахването му.

КОЛКО ЧЕСТО ДА ПОЧИСТВАМ КИЛИМИТЕ?

– Вашите килими,пътеки и мокети трябва да бъдат почиствани всяка седмица с прахосмукачка . Най – добре е да перете килимите 2 пъти годишно през 6 месеца. Това удължава живота им и предотвратява развитието на акари в тях.

КАК ДА СЪХРАНЯВАМ КИЛИМИТЕ ПРЕЗ ЛЯТОТО?

– След като получите професионално почистените килими първото трябва да премахнете транспортното фолио. Не оставяйте килимите в найлона! Извадете ги и ги оставете 1 – 2 дни да дишат. Може да са сухи на допир, но все пак идват след пране. Дори малко количество влага в тях би довело до неприятен аромат след няколко месеца. След това ги приберете на сухо място до момента на тяхното постилане.

АКО НЕ СЪМ ИЗПОЛЗВАЛ УСЛУГА ЗА ПРАНЕ НА КИЛИМИ ДО СЕГА?

– Желателно е ако не сте използвали услуга за машинно пране на килими до сега, да проверите етикета на производителя и указанията за пране. Имайте предвид, че килими с коприна, памук, вискоза,юта както и такива ръчна изработка не са подходящи за машинно пране и не бива да бъдат давани за пране.